BeekprikBeekprik. Die naam heeft de bekende marathonroeier Hessel Tacoma gegeven aan zijn nieuwe Volans², afgelopen juli bij de doop. ‘De Beekprik is een bijzondere vis die in de sprengen en beken rond Apeldoorn voorkomt en een teken is van de hoge natuurwaarde van die sprengen en beken,’ zei Tacoma. ‘Ik hoop dat mijn Beekprik ook mag bijdragen aan het verhogen van de roeiwaarde van de Apeldoornse Roeivereniging de Grift.’

Tacoma is een fervent lange-afstand-roeier en ontving in 2012 de KNRB Lauwerkrans als marathonroeier van het jaar door in 18 wedstrijden maar liefst 1091 km af te leggen. Eind mei was Hessel Tacoma een van de zes roeiers die in de nieuwe Volans-klasse meededen aan de Ringvaart Regatta van Laga, een afstand van 100 kilometer tussen Leiden en Delft. Tacoma kwam over de finish in een knappe tijd van 10 uur, 20 minuten en 13 seconden.  

↓