Volans Rowing ontwikkelt de Volanskids, een skiff (eenpersoons roeiboot) voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met InnoSportNL, de roeibond KNRB, TU Delft en de Haagse Hogeschool.

Volanskids-promoOp dit moment zijn er eigenlijk geen goede mogelijkheden voor jongere doelgroepen om sportief te (leren) roeien. Hier en daar zijn programma’s voor kinderen vanaf 12 jaar, bij een enkele vereniging voor kinderen vanaf 10 jaar. Het materiaal vormt daarbij een van de grootste belemmeringen. Het is ontworpen en gemaakt voor volwassenen, is kwetsbaar en duur. Of log en zwaar. De programma’s zijn mede daardoor ook gericht op ‘trainen’ en minder op ‘spel’ en ‘fun’.

Volans Rowing ontwikkelt op basis van de positieve ervaring met de Volans² een variant voor kinderen, met een bijbehorend les- en trainingsprogramma. De roeibond (KNRB) heeft bijzondere interesse in een dergelijke boot om de roeisport te verbreden en beter toegankelijk voor jeugd te maken. En om talenten eerder in de boot te krijgen. Volans Rowing hoopt in het voorjaar een prototype van Volanskids gereed te hebben en later in 2014 de boot op de markt te brengen.

↓