Hiswa-2014

Met de Volanskids heeft Volans Rowing op de HISWA Amsterdam Boat Show (woensdag 5 t/m zondag 9 maart in de RAI) een echte wereldprimeur. Het is de allereerste skiff waarmee kinderen van 8 tot 12 jaar sportief kunnen (leren) roeien.

De Volanskids is ontwikkeld in samenwerking met de roeibond KNRB, InnoSportNL, TUDelft en Haagse Hogeschool en komt later dit jaar op de markt. ‘Een mooi middel om de roeisport beter toegankelijk te maken voor de jeugd en om talenten eerder in de boot te krijgen,’ zegt Ronald Florijn, zelf oud-olympisch gouden medaillewinnaar en momenteel bondscoach van de junioren.

Kinderen kunnen zelf ook roeien in de Volanskids in het bassin van de Water Fun Zone vlak bij de stand van Volans Rowing. Net als vorig jaar kunnen bezoekers in dat bassin ook weer meedoen aan het spectaculaire bungee rowing, met twee Volans²-boten aan een elastiek. Wie is het eerst aan de overkant of komt het verst? Deze attractie verzorgt Volans Rowing in samenwerking met de ‘Celebrate Rowing Tour’ om het WK Roeien 2014 komende augustus op de Bosbaan in Amsterdam en het roeien als gezonde vrijetijdsbeleving in het algemeen te promoten.

Volans Rowing heeft een aantal gratis toegangskaarten voor de HISWA ter beschikking. Verkrijgbaar via email (op = op). Kijk ook op de website voor meer informatie over het programma en de tijden.

Volans Rowing is te vinden in Hal 2 stand 2.320

↓