Ringvaart-Regatta

Op 28 mei gaan wederom  een aantal Volans roeiers deelnemen aan de Ringvaart Regatta, een roeiwedstrijd over 100 kilometer met start in Leiden en finish in Delft. Voor de derde keer is deelname in de aparte Volans-klasse mogelijk. Twee Volans roeiers gaan roeien voor het goede doel.

In 2012 roeide Alexander van Weezel, lid van de Delfste studentenroeivereniging Proteus-Eretes, als eerste de volle 100 km van de Ringvaart Regatta in een Volans2. Vorig jaar waren er zes deelnemers in het Volans veld en ook dit jaar is er een aparte Volans-klasse bij deze langste marathonroeiwedstrijd ter wereld. Onder de inschrijvers in de Volans-klasse zijn Hessel Tacoma, marathonroeier van het jaar 2012, oud topzeiler Arnoud Hummel (nu Team Heiner) en Lenneke de Voogd (mede-oprichter/eigenaar van Volans Rowing).

Goede doel

Zoals veel deelnemers aan de Ringvaart Regatta gaan Arnoud Hummel en Lenneke de Voogd in de Volans2 geld inzamelen voor het goede doel. Geïnspireerd door Luc Overtoom’s wereldreis: ‘Setting Sail, for Cancer Research’ roeien zij voor het VU Medisch Centrum in Amsterdam; de opbrengst gaat naar grensverleggend onderzoek naar vroegere opsporing van kanker, naar therapie op maat en kwaliteit van leven van mensen met kanker. Bent u geïnteresseerd in deze actie of wilt u doneren bezoek de fondsenwervingpagina.

Als sponsor van de Ringvaart Regatta ondersteunt Volans Rowing bovendien de inrichting van de stopplaats Zwanenburg op 42 kilometer met extra vlotten, hapjes, koffie en thee.

↓