Tijdens PEiL en Ringvaart Regatta

PeiL

Binnenkort vinden er twee wedstrijden plaats met mogelijkheden voor deelname in de Volans-klasse. De eerste is de PEiL (Proteus-Eretes in ’t Lang) in Delft op zaterdag 17 mei, over een afstand van 1,5 kilometer. Voor de echter duursporters is er op woensdag 28 mei de Ringvaart Regatta over 100 kilometer met start in Leiden en finish in Delft. Bij beide evenementen is deelname mogelijk in een eigen Volans² of in een boot die door Volans Rowing ter beschikking wordt gesteld.

Gezellig roei-evenement

De PEiL (Proteus-Eretes in ’t Lang) in Delft is traditioneel een van de eerste grote roei-evenementen van het seizoen. Elk jaar komen er zo’n tweeduizend roeiers op af, voor een groot deel studenten. En dan ontbreekt de gezelligheid natuurlijk niet! Dit jaar vindt de PEiL plaats op 17 en 18 mei. Op zaterdag 17 mei kan elke liefhebber meedoen in de Volans-klasse over een afstand van 1,5 kilometer.

Training

In samenwerking met Proteus biedt Volans Rowing de mogelijkheid om voorafgaand aan deze wedstrijd enkele keren te trainen. Dat is op maandag 21 april van 14.30 tot 16.30 uur op de Willem-Alexander Baan bij Rotterdam en op zondag 11 mei van 10 tot 12 uur op de Schie bij Proteus-Eretes. Opgeven voor deelname aan de PEiL: Voor deelname aan een training (ook als u niet deelneemt aan de PEiL) graag aanmelden via welcome@volansrowing.com

Ringvaart Regatta

Voor de sportieve doorzetters is er op woensdag 28 mei de Ringvaart Regatta, inmiddels een traditie in de roeiwereld. Het is een wedstrijd over maar liefst 100 kilometer met start in Leiden en finish in Delft. Onder de vijf roeiers die vorig jaar de volle 100 km in een Volans² voltooiden was ook marathonroeier Hessel Tacoma. Hij zette het Volans-record op 10:20:45 uur. Ook dit jaar is deelname in de aparte Volans-klasse mogelijk.

↓