Jongens en meisjes binden in Volans²-boten strijd aan op Bosbaan

Zappsport

Komende zaterdag 12 april besteedt Tros Zappsport aandacht aan het roeien. In het vaste onderdeel The Battle van dit populaire jongerenprogramma over sport gaan drie jongens en drie meisjes van de Amsterdamse basisschool de Ark de strijd met elkaar aan in Volans²-boten. Het team van de jongens wordt getraind en gecoacht door Roel Braas, het meisjesteam door Claudia Belderbos. Beiden maken deel uit van het Aegon Nationaal Roeiteam.

Tros Zappsport wordt gepresenteerd door Ron Boszhard en top-hockeyster Naomi van As. Alle takken van sport komen voorbij in dit jeugdprogramma. Zo krijgen kinderen met een sportprobleem hulp van een beroemde topsporter in Hellup, worden de vetste trucs uitgelegd in The Move en zijn er regelmatig specials te zien rondom grote sporttoernooien. In het onderdeel The Battle gaan jongens en meisjes met elkaar in de slag.

Dit keer stappen drie jongens en drie meisjes in een skiff (eenpersoons roeiboot) voor een wedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam, dezelfde locatie waar later dit jaar (23 t/m 31 augustus) het wereldkampioenschap roeien plaats zal vinden. Eerst oefenen ze op een ergometer en krijgen ze instructies van ervaren toproeiers van het Aegon Nationaal Roeiteam; de jongens van Roel Braas, de meisjes van Claudia Belderbos.

Speciale Volans-boot voor kinderen (8-12 jaar)

Voor deze Battle maken de jongeren gebruik van de Volans², een skiff die stabieler en compacter is dan een echte wedstrijdroeiboot en die je op een auto kunt vervoeren. Je kunt er dus mee roeien waar, wanneer en zo vaak als je wilt. Bovendien is gebleken dat leren roeien in de Volans² heel gemakkelijk gaat en al heel snel de beleving geeft van sportief roeien. Het Nederlandse bedrijf Volans Rowing, dat deze boot heeft ontwikkeld, spreekt dan ook over Het Nieuwe Roeien.

De roeisport toegankelijker maken en verbreden is de achterliggende drijfveer van Cees van Bladel en Lenneke de Voogd, oprichters van Volans Rowing. Na de positieve ervaringen met de Volans² brengen ze komende zomer de Volanskids op de markt, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, met bijbehorend lesprogramma.

WK Roeien 2014

De producten van Volans Rowing sluiten direct aan bij de wens van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en de internationale federatie FISA om de roeisport te verbreden en om de jeugd – en zeker ook jonge talenten – eerder in de boot te krijgen. Ook het WK Roeien 2014 wordt aangegrepen om de roeisport bij een breder publiek onder de aandacht te brengen, onder andere via de Aegon Celebrate Rowing Tour die kris kras door het land reist.

De uitzending van Zappsport The Battle Roeien vindt plaats op zaterdag 12 april om 8.50 op Nederland 3. Zie www.zappsport.nl

 

 

Trailer Zappsport

↓