Frank-de-Boer-Volans-2

Frank de Boer, Edwin van der Sar, Erben Wennemars en Mark Tuitert nemen het donderdag 26 juni tegen elkaar op in een Volans² roeiboot. Deze wedstrijd vindt plaats op de Keizersgracht in Amsterdam tijdens Aegon City Rowing. Toproeiers uit heden en verleden en andere prominenten starten in korte sprints over 200 meter. 

Vorig jaar werd Aegon City Rowing voor het eerst gehouden op de Amsterdamse grachten. Het event, bedoeld om de roeisport bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, zal ook dit keer weer de nodige belangstelling trekken. Niet alleen toproeiers zoals Roel Braas en vroegere Olympisch kampioenen Nico Rienks en Ronald Florijn gaan het water op maar ook Amsterdamse scholieren en omwonenden. Vorig jaar leerden Ajax-coach Frank de Boer en voormalig Oranje-doelman Edwin van der Sar in korte tijd de beginselen van de roeisport in een Volans². Deze skiff (eenpersoons-roeiboot) is geen officiële wedstrijdboot maar uitermate geschikt om het roeien te leren en sportief te roeien. De Boer won de wedstrijd tussen de twee voormalige topvoetballers en mocht zich laten kronen tot koning van de Keizersgracht. Bij het verdedigen van zijn titel krijgt hij dit keer concurrentie van de schaatsers Erben Wennemars en Mark Tuitert.

Koninklijke Holland Beker

Aegon City Rowing vindt plaats op de Keizersgracht, ter hoogte van Vijzelstraat, op donderdag 26 juni van 17:00 tot 20:15 uur. Het event is tevens de opmaat voor de internationale roeiwedstrijden om de Koninklijke Holland Beker op de Bosbaan in Amsterdam, op 28 en 29 juni. Tijdens dit event is het voor bezoekers mogelijk om onder begeleiding van een instructeur in een Volans² te stappen en te leren roeien.

VolansKIDS

Later deze zomer, van 23 tot en met 31 augustus, vindt op de Bosbaan in Amsterdam het WK Roeien plaats. Tijdens dit grote roeievenement zal Volans Rowing haar nieuwe boot VolansKIDS presenteren. Deze boot voor kinderen van 8 tot 12 jaar is ontwikkeld op basis van de positieve ervaringen met de Volans², in nauwe samenwerking met InnoSportNL, TU Delft, de Haagse Hogeschool en de roeibond KNRB.

↓