launch-bVolans Rowing brengt deze maand de Volanskids op de markt, een skiff waarmee kinderen van 8 tot 12 jaar sportief kunnen (leren) roeien. De nieuwe boot is ontwikkeld op basis van de positieve ervaringen met de Volans², in samenwerking met de roeibond KNRB, InnoSportNL, TU Delft en Haagse Hogeschool.

De Volanskids is 4.40m lang, met grepen en een stootrand voor makkelijk handling door de kinderen zelf. Ook de sliding rigger en de riemen zijn op maat van de doelgroep ontworpen. ‘Deze boot is een mooi middel om de jeugd te interesseren voor de roeisport en om talenten eerder in de boot te krijgen,’ zegt Ronald Florijn, oud-olympisch gouden medaillewinnaar en momenteel bondscoach van de Nederlandse junioren.

De roeisport toegankelijker maken en verbreden, dat is de achterliggende drijfveer van Cees van Bladel en Lenneke de Voogd, oprichters van Volans Rowing. Jongeren vormen daarbij een belangrijke doelgroep. Met de introductie van de Volanskids naast de Volans² zet Volans Rowing weer een belangrijke stap om die ambitie waar te maken.

↓