Met sportieve, vernieuwende producten de watersporten aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. En daarmee meer mensen aanzetten tot sporten en bewegen. Dat is de missie van het bedrijf Volans (= vliegende vis).

header-3

Onder de naam Volans Rowing ontwikkelt Volans al enkele jaren innovatieve roeiboten. De Volanskids, voor kinderen van 8-12 jaar, kreeg de Nationale Sport Innovatie Prijs 2014. Naast het roeien richt Volans zich nu ook op het zeilen en brengt onder de naam Volans Sailing de Whisper op de markt. Dat is een revolutionaire foiling (vliegende) catamaran met een bijzonder systeem van draagvleugels (hydrofoils). Zowel de Volanskids als de Whisper zijn te zien op de HISWA.

Als exclusieve dealer in de Benelux toont Volans Sailing op de HISWA voor het eerst de Whisper, een nieuwe foiling (‘vliegende’) catamaran die in Engeland is ontwikkeld en gebouwd. Deze boot brengt de spectaculaire en uitdagende manier van zeilen die we kennen van America’s Cup binnen bereik van elke wedstrijdzeiler, met snelheden van 25 tot 35 knopen.

 

Stabiel, veilig en eenvoudig te varen

Net als de Volans roeiboten is de Whisper een zeer innovatief product. De speciale carbonstructuur uit één stuk zorgt ervoor dat de catamaran licht is (minder dan 100 kg) maar toch stijf. De boot heeft bijzondere draagvleugels met een actieve, slimme regeling voor de ‘vlieghoogte’. Bij wind van 5 knopen komt de Whisper al uit het water. Omdat de boot licht is, reageert hij snel, ook bij lage druk in het zeil. Samen met de hoogtecontrole van beide rompen maakt dit de boot erg stabiel, veilig en eenvoudig te varen.

Volans Sailing toont de Whisper in het HISWA InnovationLAB (Hal 7, stand 7.4111).

Volans Rowing is op de HISWA te vinden in  Hal 2, stand nr 2.420.

 

Voor relaties heeft Volans een aantal gratis toegangskaarten voor de HISWA ter beschikking (op = op). Verkrijgbaar via email. Kijk ook op de website van de HISWA voor meer informatie over het programma en de openingstijden.

 

↓