Zoet-zilt-zout-3

Op zaterdag 2 april wordt voor het eerst de estafette-roeitocht Zoet – Zilt – Zout gehouden, met vijf teams van vier roeiers. De start is bij roeivereniging Nautilus aan de Plantagelaan in Rotterdam, de finish is op het strand van Scheveningen, in totaal 65 kilometer. Ze zamelen tevens sponsorgeld in voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Vier teams roeien in een Volanscoastal , met als teamcaptains Hessel Tacoma van RV De Grift uit Apeldoorn, Martin Paasman van RV De Laak uit Den Haag, Igor Meijs van KRZV De Maas uit Rotterdam en Arnoud Hummel van Team Heiner uit Lelystad. Arie van Veelen is captain van het Dutch Coastal Rowing Club team dat in zijn eigen boot meedoet aan de tocht. Op zondag 3 april kunnen belangstellenden spelevaren en roeien in een Volanscoastal, vanaf Scheveningen strand.

Kustroeien

Het sloeproeien kent een lange traditie, met bijvoorbeeld de Harlingen Terschelling Race en de Scheveningse Zeeroeivereniging die in zogenaamde pilot gigs roeit. Maar de laatste jaren groeit ook het kustroeien, wereldwijd en ook in Nederland. Vorig jaar is de Dutch Coastal Rowing Club opgericht.

 

Volanscoastal

Product-Nom-2016-2Volans Rowing, bekend om zijn innovatieve eenpersoons roeiboten zoals Volans2 en Volanskids, brengt dit voorjaar de Volanscoastal op de markt, speciaal ontworpen voor roeien langs de kust en op zee, avontuurlijke tochten maken op meren en rivieren of spelevaren in de branding. De boot is gemakkelijk te hanteren, past op het dak van een auto en kan snel gebruiksklaar worden gemaakt; roeien waar en wanneer je maar wilt. Ideaal voor zowel beginners als gevorderde roeiers die houden van een sportieve uitdaging. De Volanscoastal is door de Hiswa genomineerd voor Product van het Jaar.

↓