Winnaar

Innovatieve boot voor roeien langs de kust, op meren en rivieren of spelevaren in de branding

 

De Volanscoastal is uitgeroepen tot Hiswa Product van het Jaar 2016.  Het Nederlandse bedrijf Volans Rowing heeft deze boot in samenwerking met TU Delft speciaal ontworpen voor coastal rowing ofwel roeien langs de kust en op zee, avontuurlijke tochten maken op meren en rivieren of spelevaren in de branding.

Met sportieve, vernieuwende producten de watersporten aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek, en daarmee meer mensen aanzetten tot sporten en bewegen. Dat is de missie van het bedrijf Volans (= vliegende vis). Volans Rowing ontwikkelt innovatieve roeiboten. Volans Sailing brengt de White Formula Whisper op de markt, een revolutionaire foiling (vliegende) catamaran.

Bijna vijf jaar geleden presenteerde de startup Volans zijn eerste product, de Volans². Een lichte, sportieve skiff (eenpersoons roeiboot) die op het dak van een auto kan worden vervoerd en waarmee je kunt gaan roeien waar en wanneer je wilt. In 2014 volgde de Volanskids, wereldwijd de eerste roeiboot die speciaal gemaakt is voor jongeren van 8 tot 12 jaar. Volans kreeg voor deze vernieuwende boot de Nationale Sport Innovatie Prijs 2014.

Elegant, strak design

Dit voorjaar brengt Volans de Volanscoastal op de markt. Deze boot is ontworpen voor actief plezier op de golven. De boot is stabiel, sterk maar licht, zelflozend en veilig. Net als de andere Volans-boten heeft de Volanscoastal een elegant, strak design en is voorzien van een zogenaamde sliding rigger, waarbij het stoeltje op de plaats blijft en het deel met de riemen heen en weer beweegt. Dit zorgt voor extra stabiliteit en flexibiliteit bij het roeien door het ruige water. Ook deze boot is gemakkelijk te hanteren, past op het dak van een auto en kan snel gebruiksklaar worden gemaakt. Dit maakt Volanscoastal de ideale boot voor zowel beginners als gevorderde roeiers die houden van een sportieve uitdaging. Volans Rowing heeft de Volanscoastal ontwikkeld in samenwerking met partners zoals TU Delft, Haagse Hogeschool en Dutch Composite Solutions.

De Volanscoastal is geschikt voor een sportieve tocht op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Zeeuwse wateren. Of tijdens vakantie op rivieren en meren in Zweden, op de fjorden in Noorwegen of langs de kusten van de Middellandse Zee. Of je kunt vanaf het Noordzee-strand de branding tegemoet roeien voor spetterend en spectaculair plezier tussen de surfers, kiters en paddlers.

Volans toont de Volanscoastal in het HISWA InnovationLAB, Hal 7, stand 7.522

Volans Rowing & Sailing is op de HISWA ook te vinden in Hal 2, stand 2.305.

www.volanscoastal.com

↓