Gratis of voor een zeer geringe bijdrage sportief roeien

Die mogelijkheid biedt FreeRowing in Rotterdam en op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen.

De gemeenten Rotterdam (via CityLab010) en Zuidplas geven steun aan dit project. Op 8 maart zal Adriaan Visser, wethouder Sport van de gemeente Rotterdam, bij Roeivereniging Rijnmond de trailer van FreeRowing onthullen en de eerste boot te water laten. Op 13 april zal burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen een steiger met tien boten in gebruik stellen. Voormalig toproeier Nico Rienks, meervoudig winnaar van Olympisch goud, is ambassadeur van FreeRowing en zal bij beide gelegenheden aanwezig zijn.

Tien boten

Bij de steiger op de Willem-Alexander Baan liggen binnenkort tien boten die je in principe gratis kunt gebruiken. Ook zijn er mogelijkheden voor lessen, groepen en roeien op locatie. Regelmatig zal FreeRowing een aantal van deze boten met de trailer op verschillende plaatsen in Rotterdam inzetten voor clinics.

Volans4all

FreeRowing is een initiatief van Volans Rowing. Dit bedrijf is gevestigd op de Willem-Alexander Baan en wil met sportieve, vernieuwende boten de roeisport aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. Speciaal voor beginners heeft Volans de Volans4all ontwikkeld, in samenwerking met de internationale roeifederatie FISA. Een stabiele en robuuste boot, maar toch met prima sportieve vaareigenschappen.

Gezond, easy en fun

Roeien is een zeer gezonde sport, voor jong en oud. Je gebruikt heel veel spiergroepen en de kans op blessures is gering. Je kunt rustig varen en heerlijk genieten van de frisse buitenlucht en de fraaie omgeving, even er tussenuit en lekker bewegen. Of je kunt snel en sportief roeien met hoge hartslag, als een echte workout. Met de Volans4all leer je op een gemakkelijke manier sportief roeien: met een korte instructie vaar je meteen weg.

↓