FreeRowing biedt gratis gebruik van sportieve roeiboten

Bij de steiger op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen, vlakbij de Rottemeren, liggen 2 roeiboten die je in principe gratis kunt gebruiken. Via de knop hierboven kan je een boot reserveren. FreeRowing vraagt wel om een bevestiging dat je kan zwemmen. Hieronder kan je in een filmpje een korte instructie zien over hoe je de boot moet gebruiken en roeien.

Het idee

FreeRowing is een initiatief van Volans Rowing. Dit watersportbedrijf is gevestigd op de Willem-Alexander Roeibaan in Zevenhuizen (vlakbij Rotterdam) en wil met FreeRowing ook het gebruik van de baan stimuleren. Speciaal voor beginners heeft Volans de Volans4all ontwikkeld, in samenwerking met de internationale roeifederatie FISA. Een stabiele en robuuste boot, maar toch met prima sportieve vaareigenschappen

 

Ambassadeur van Freerowing is voormalig toproeier Nico Rienks, meervoudig winnaar van Olympisch goud. Van hem kwam in 2010 het idee om gratis roeilessen aan te bieden via Volans Rowing.

The International Rowing Federation (FISA) has an ambition to encourage rowing for a wider group of people. That’s why we have supported the FreeRowing project from the beginning.“ Guin Batten, Olympic medallist in rowing for Great Britain, world record ocean rower and chairman FISA Rowing for All Commission

Over FISA

Roeien voor iedereen

Met sportieve, vernieuwende producten wil Volans de watersporten aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. Volans is een watersportbedrijf van Cees van Bladel, voormalig Olympisch zeiler en fervent duursporter. Cees heeft een jarenlange ervaring op het gebied van innovatie in de sport.

↓