Volans, het Nederlandse bedrijf dat zicht richt op innovaties in de watersport, is ook dit jaar aanwezig op de Hiswa, die gehouden wordt van 16 t/m 20 maart in de RAI te Amsterdam. Volans is te vinden in Hal 2, stand 2.305. Bij de stand kunnen bezoekers ook actief roeien op dynamische ergometers.

Visual-Hiswa-VC-6Naast de Volans2 en de Volanskids presenteert Volans Rowing als primeur de Volanscoastal, Deze boot voor roeien langs de kust en op zee, avontuurlijke tochten maken op meren en rivieren of spelevaren in de branding, is genomineerd voor de verkiezing tot Hiswa Product van het Jaar en komt dit voorjaar op de markt.

Volans Sailing laat de White Formula Whisper zien. Deze revolutionaire foiling (vliegende) catamaran is vorig jaar op de Hiswa getoond als primeur en is inmiddels ook op de markt.

Bezoekers van de Hiswa kunnen bij de stand van Volans ook zelf actief roeien op ergometers (indoor roeimachines). Individueel, of op gekoppelde roeimachines om te ervaren hoe het is om te roeien in een ploeg. Deze zogenaamde dynamische ergometers van RP3 Rowing zijn roeimachines waarbij niet alleen het stoeltje beweegt, maar ook het frame met het vliegwiel. De beweging lijkt daardoor meer op het echte roeien en belast de rug minder. RP3 Rowing heeft bovendien een roeimachine ontwikkeld die het roeien in een boot met meerdere roeiers simuleert. Het bedrijf is sinds twee jaar officieel supplier en sponsor van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB).

Deze roeiactiviteiten tijdens de Hiswa vormen tevens de aftrap van de campagne rond het WK Roeien 2016 in Rotterdam. Dit grote roei-evenement voor roeiers onder 23 jaar en junioren vindt plaats van 20 t/m 28 augustus op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen/Rotterdam.

↓