Sportief bewegen op het water

Op een supergezonde manier genieten van de vrijheid van het water, waar, wanneer en zo vaak u wilt! Dat kan met de boten van Volans Rowing. Deze nieuwe, innovatieve roeiboten bieden de gelegenheid om sportief bewegen te combineren met plezier in de buitenlucht en in de natuur.

Voor recreant en (top)sporter

Een Volans2 is snel en sportief, licht en compact. En is daarom geschikt voor zowel de sportieve recreant als de (top)sporter die graag training doet in de buitenlucht, voor beginner en (ver)gevorderde, voor jong en oud, voor scholieren en veteranen.

“Volans2 is dé boot voor mensen, jong en oud, om vrij en sportief te roeien”

Nico Rienks

meervoudig Olympisch
gouden medaille winnaar roeien

Klik,

Klak,

Roeien!

“Ik heb weer zin om te gaan roeien. Ik woon vlakbij het water, met deze boot kan ik gaan roeien wanneer ik wil.”


Kirsten van der Kolk

Olympisch kampioen

Kleine boot,
hoge snelheid

Een groep studenten van de TU Delft heeft de eerste analyses en ontwerpen voor de Volans2 gemaakt, een prototype vervaardigd en gebruikstesten uitgevoerd. Dit op basis van de jongste inzichten op het gebied van hydrodynamica, materialen, constructie en industrieel ontwerpen. Bewegingswetenschappers van de VU Amsterdam brachten kennis in op het gebied van biomechanica.

door sliding rigger
en vorm…

Opvallend aan de Volans2 is de zogenaamde sliding rigger – niet het zitje van de roeier beweegt op en neer in de boot maar het deel waaraan de riemen zijn bevestigd. Met dit uit 1883 stammend idee boekte de Duitse roeier Peter Michael Kolbe begin jaren ’80 van de vorige eeuw successen, maar deze innovatie werd al snel verboden voor het wedstrijdroeien. Voor Volans2 is de sliding rigger verder ontwikkeld in combinatie met de vorm van de romp. Dit geeft extra snelheid, ondanks de relatief geringe lengte van de boot.

…en door sterkte en stijfheid

Daarbij spelen ook de materialen een rol. Als Partner in Sport van NOC*NSF was DSM nauw betrokken bij de bouw van de zeilboot waarmee de Nederlandse vrouwen op de Olympische Spelen 2008 in Beijing een zilveren medaille behaalden in de 470-klasse. Dezelfde technologie leverde een snelle tweepersoons bobslee op voor de Winterspelen 2010. Speciale harsen zorgen voor een lichtgewicht constructie, maar tevens voor sterkte en stijfheid. Een combinatie die nu ook Volans2 tot een unieke roeiboot maakt.

Technische specificaties

Gewicht

22

kilo

Sliding Rigger

6

kilo

Lengte

5,5

meter

Breedte

45

centimeter

€ 3.990,-

Meer bewegen, meer roeiers

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en ook de international federatie FISA willen de roeisport toegankelijker maken. Naast de promotie van topsport besteden zij daarom ook veel aandacht aan recreatief roeien.

Volans Rowing boten zijn geschikt voor sprint regatta’s maar ook voor lange afstand regatta’s en toertochten op rivieren, meren en kanalen. Ze zijn relatief kort en erg wendbaar. Bovendien zijn de boten lichtgewicht, makkelijk te hanteren en net zo makkelijk te roeien.

Volans wil met haar vernieuwende producten de roeisport populair en toegankelijker maken voor een breed publiek. Zodat zoveel mogelijk mensen genieten van de vrijheid van het water, waar, wanneer en zo vaak ze willen!

↓