Volans Rowing, bekend om zijn innovatieve eenpersoons roeiboten zoals Volans² en Volanskids, presenteert de nieuwe Volanscoastal. Voor coastal rowing ofwel roeien langs de kust en op zee, avontuurlijke tochten maken op meren en rivieren of spelevaren in de branding. De boot is gemakkelijk te hanteren, past op het dak van een auto en kan snel gebruiksklaar worden gemaakt.

Sliding rigger

Net als de andere Volans-boten heeft de Volanscoastal een elegant slank ontwerp en is voorzien van de sliding rigger, met een vaste zitplaats. Dit zorgt voor extra stabiliteit en flexibiliteit tijdens het roeien door het ruwe water. De boot is gemakkelijk te hanteren, kan op het dak van een auto worden vervoerd en kan snel worden voorbereid voor gebruik; roeien waar en wanneer je maar wilt. Dit maakt Volanscoastal de ideale roeiboot voor zowel beginners als gevorderden. Voor opwindend spel en plezier in de branding of voor sportieve recreatieve roeitochten langs de kust of op rivieren en meren.

“Met de Volanscoastal kan ik heerlijk op zee roeien. Dankzij de speciale rompvorm en de sliding rigger vaart hij prima, ook op ruwe zee.”

Hessel Tacoma, Nederlands kampioen marathonroeien 2012

De avontuurlijke kant van roeien

Coastal Rowing – in Noord-Amerika ook wel open water rowing genoemd – is de extreme versie, de avontuurlijke kant van roeien. Het gaat om roeien langs een zeekust, dwars door de branding de zee in. en is een van de snelst groeiende gemeenschappen van roeiers. Hoewel het vooral populair is in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Nieuw-Zeeland – om er maar een paar te noemen – is het in alle uithoeken van de wereld te vinden, inclusief de Malediven en veel delen van Afrika.

Recreatieve reizen

Over de hele wereld vinden recreatieve tours plaats in open water. Getijdenzones, wadplaten, voorlanden en wetlands zoals de Waddenzee net ten noorden van Nederland en Duitsland en aan de westkant van Denemarken zijn een populaire omgeving voor dergelijke reizen, bijvoorbeeld van de kust naar een van de laaggelegen kusteilanden. Of denk aan een (meerdere) dagtocht over rivieren en meren in Zweden of Canada, fjorden in Noorwegen of een andere prachtige natuurlijke omgeving.

‘Playing the surf’

Volans introduceert een andere manier om actief te zijn en plezier te hebben op het strand. Met Volanscoastal kun je direct vanaf het strand roeien en naar de branding gaan, je hebt geen steiger of ponton nodig. Ervaar de spannende en opwindende momenten van roeien door de rollende golven, tussen de surfers, kiters en paddlers.

Ik vind het super leuk om met de Volanscoastal door de branding en op zee te roeien. En het is voor de zeiltalenten nuttig als oefening.

Dominique van der Pauw manager talent development – Topzeilacademie

Technische Specificaties Volanscoastal

Lengte

520

centimeter

Breedte

56

centimeter

Gewicht

27

kilogram

Sliding Rigger

6

kilogram

 € 4.750,-

Volans-Rowing-logo
↓