FreeRowing biedt gratis gebruik van sportieve roeiboten

Het idee

FreeRowing is een initiatief van Volans Rowing. Dit watersportbedrijf is gevestigd op de Willem-Alexander Roeibaan in Zevenhuizen (vlakbij Rotterdam) en wil met FreeRowing ook het gebruik van de baan stimuleren. Speciaal voor beginners heeft Volans de Volans4all ontwikkeld, in samenwerking met de internationale roeifederatie FISA. Een stabiele en robuuste boot, maar toch met prima sportieve vaareigenschappen

 

Ambassadeur van Freerowing is voormalig toproeier Nico Rienks, meervoudig winnaar van Olympisch goud. Van hem kwam in 2010 het idee om gratis roeilessen aan te bieden via Volans Rowing.

The International Rowing Federation (FISA) has an ambition to encourage rowing for a wider group of people. That’s why we have supported the FreeRowing project from the beginning.“ Guin Batten, Olympic medallist in rowing for Great Britain, world record ocean rower and chairman FISA Rowing for All Commission

Over FISA

Roeien voor iedereen

Met sportieve, vernieuwende producten wil Volans de watersporten aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. Volans is een watersportbedrijf van Cees van Bladel, voormalig Olympisch zeiler en fervent duursporter. Cees heeft een jarenlange ervaring op het gebied van innovatie in de sport.

Schoon water voor iedereen

Roeien is genieten van de vrijheid van het water, maar dan wel schoon water natuurlijk! FreeRowing steunt Dopper om de strijd aan te gaan tegen plastic vervuiling en te zorgen voor kristalhelder water. In elke oceaan, uit elke kraan. Elk jaar belandt zo’n 8 miljard kilo plastic afval in onze oceanen, Dopper wil het tij keren door wereldwijd bewustzijn te creëren over de impact van wegwerpflesjes op het milieu en mensen te inspireren met een duurzame waterfles.

Ook het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpererwaard werkt dagelijks aan een betere waterkwaliteit, maar ook aan droge voeten: de Eendragtspolder is de grootste waterberging voor Rotterdam en omstreken. Deze kan ruim 4 miljoen kuub water tijdelijk opslaan in tijden van extreme neerslag. Dankzij FreeRowing kunnen er nog meer mensen van dit prachtige gebied genieten.

Schoon water

FreeRowing streeft naar minder plastic vervuiling en schoon water. Samen met de Dopper Foundation en Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

↓